75. Yıl İlkokulu Tarihçesi

Okulumuz 15 Kasım 1999 yılında 75. Yıl İlköğretim Okulu olarak açılmış olup, Büyük M.L.O. standartlarına sahip bir okuldur. 2012 yılında okul binamız ikiye bölünerek ortaokul kısmı Barbaros Ortaokulu ismini almıştır. Okulumuzda 8 Sınıf Öğretmeni, 2 Özel Eğitim Öğretmeni, 2 Okul Öncesi Öğretmeni, 1 adet hizmetli, 1 adet İŞKUR personeli, Müdür ve Müdür Yardımcısı olmak üzere 16 personel görev yapmaktadır. Okul Müdürümüz Remzi DEMİRDAĞ, Müdür Yardımcımız Talip AKAY ´dır.

08.04.2015 2331

Okul Binasının Yapılışı :

İhale Sahibi : Milli Eğitim Bakanlığı Yatırımlar ve Tesisler Dairesi Başkanlığı Müşavir Firma : ACS Mühendislik ve Müşavirlik AŞ. İstanbul Müteahhit Firma : Batum İnşaat Taahhüt ve Tic.San.Ltd.Şti. Ankara

Eğitim ve Öğretime Açılış :

15 Kasım 1999 tarihinde taşıma merkezi ilköğretim okulu olarak 312 öğrencisi ile eğitim ve öğretime açıldı.